2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Šaldytų žaliųjų žirnelių sriuba

Porcija dviems

250 g. šaldytų žaliųjų žirnelių
1 nedidelio poro
1 v.š. aliejaus
1 česnako skiltelės
1 saliero lapkočio (nebūtinai)
1 obuolio
500 ml. sultinio arba vandens
Druskos, pipirų, mėtų lapelių.

Paruošimas:
Porą supjaustyti riekelėmis ir pakepinti aliejuje keletą minučių, kad suminkštėtų. Įdėti susmulkintą česnaką, leisti jam pašilti, kad pasklistų aromatas.
Tada suberti žirnelius ir supjaustytą nuluptą obuolį, užpilti sultiniu arba vandeniu ir virti apie 10 minučių. Sutrinti viską maisto smulkintuvu, pasūdyti, įdėti pipirų, ant viršaus – smulkiai supjaustytų mėtų lapelių.

Štai ir skani žalia sriuba.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą