Dvi didelės saujos špinatų lapų
Pakelis rikotos sūrio
2 Svogūnai, skiltelė česnako
Sviestas arba aliejus kepimui
5 vidutiniai pomidorai
Lazanijos lakštai
Parmezano (arba Džiugo) ir/arba fermentinio sūrio;
Paruošimas: Lazanijos lakštus apvirti, kad suminkštėtų. Reikia pasiruošti du įdarus:
Įdaras su rikota:
Vieną smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste (arba aliejuje, bet špinatai skaniau iškepa svieste), svogūnams pageltus įmesti špinatus ir dar pakepinti. Jei mėgstate, galima įmesti skiltelę sutrinto česnako.
Iškeptą turinį sumaišyti su rikotos sūriu ir pratrinti blenderiu (arba gerai sutrinti šaukštu).
Įdaras su pomidorais
Pomidorus įpjauti (odeles) ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Nulupti odelę ir supjaustyti didesniais kubeliais.
Pakepinti svogūną aliejuje, sudėti pomidorus ir dar pakepti 5-8 min.
Į skardą pateptą aliejumi dedame apvirtus lakštus, tepame sluoksnį rikotos, vėl dedame lakštus, tepame sluoksnį pomidorų įdaro (galime apibarstyti fermentiniu sūriu) ir t.t.. Ant paskutinio sluoksnio dedame šiek tiek ilgiau apvirtus makaronų lakštus ir gausiai pabarstome parmezanu ir/arba fermentiniu sūriu.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą