2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Žydiškas kūgelis (varškės ir makaronų apkepas):

200 g. smulkių makaronų
2 pakelių varškės
3 kiaušinių
2 - 4  v.š. cukraus
Druskos
150 g. liesos grietinės
Saujos razinų
2 v.š. džiūvėsėlių
1 v.š. rudojo cukraus (tiks ir baltas)
20 g. sviesto

Paruošimas:
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, bet nepervirkite jų. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę, razinas, cukrų ir druską.
Išvirtus ir nusunktus, bet dar šiltus makaronus sumaišykite su varškės mase ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Viršų pabarstykite džiuvėsėliais (siūlau jų nepagailėti, nes gaunasi labai skani traški plutelė) ir vienu šaukštu cukraus, galite ant viršaus uždėti ir kelis sviesto gabaliukus.
Apkepą kepkite 180 - 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol šis pagels ir truputį pasipūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą