2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Okonomiyaki (お好み焼き o-konomi-yaki) arba Japoniškas blynas/omletas

Blyno tešlai:
  • 200 g. miltų
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 400 ml. dashi sultinio (5 g. dashi)
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 400g. kopūsto
  • 10 vnt. svogūno laiškų
  • 8 v.š. tempuros traškučių
  • 250 g. krevečių (arba patinkančios mėsos, jūros gėrybių mišinio, tofu)
Padažui Okonomiyaki:
Galima naudoti jau paruoštą padažą arba pasidaryti pačiam, sumaišant šiuos produktus:
  • "Volčesterio" arba "Buldogo" padažas 70 ml.
  • Majonezas 1 v.š.
  • Kečiupas 50 ml.
  • Mirinas 15 ml.
  • Cukrus 2-3 v.š.
Pabarstymui, paskaninimui:
  • Tuno drožlės
  • Beni shōga (紅生姜) - imbieras
Kopūstą supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais. Išplakti kiaušinius ir į juos supilti dashi sultinį. Ant kopūstų ir svogūnų mišinio dėti miltus ir žiupsnį kepimo miltelių - masę išmaišyti.Supilti plaktą kiaušinį su dashi ir vėl išmaišyti.
Visą masę kepti nedidelėje keptuvėje, kaip "storą blyną", apiberti tempuros traškučiais, krevetėmis, tofu ar kuo tik nori širdis. 
Apkepus apversti ir kepti toliau. Aplieti pasigamintu ar pirktiniu (pastarasis man skanesnis) okonomiyaki padažu, pilti gausiai, kad įsigertų. Iškepus patiekti lėkštėse, pagardinti apibėrus beni shōga ir tuno drožlėmis.

Skanaus!

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą