2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Varškės apkepas

4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus.
Vanilinio cukrauso pagal skonį
6-7 v.š.manų kruopų
1 stiklinės pieno
500 g. varškės
4 v.š. sviesto

Pasiruošimas:
Manus užpilame pienu ir palaikome 20 min. Kiaušinių baltymus išplakame iki baltumo. Trynius sumaišome su cukrumi

Eiga (eiles tvarkos nebepamenu, todėl darau kaip papuola):

I indą dedame varškę. Į ją įmaišome sumaišytus trynius su cukrumi (pagal skoni šitame etape įberiame razinų, dar dedu džiovintų kriaušių ar kitokių turimų džiovintų vaisių). Maišome. Įdedame sviestą. Maišome. Užpilame išbrinkusius manus. Maišome. Užpilame išplaktus baltymus. Maišome.
Atsidarome orkaitę - įdedame. Kepame 180 laipsnių, apie 45 min.
Valgyti su skaniausiom uogienėm, arba grietine ir cukrumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą