2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Troškinta silkė žydiškai

  • 1 kg silkės
  • 1 kg svogūnų
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • 50 g razinų
  • 1 š. medaus
  • 1 š. cukraus
  • 0,5 stiklinės actu parūgštinto vandens
  • 1 a. š. cinamono
  • 0,5 stiklinės susmulkintų graikinių riešutų.

Silkes išskrosti, galvas išmesti. Supjaustyti silkę 3 cm storio gabalėliais. Svogūnus supjaustyti stambiais griežinėliais. Į puodo dugną dėti sluoksnį silkių, po to ant silkės – sluoksnį svogūnų, pabarstyti razinomis ir riešutais, apibarstyti cinamonu. Tą patį pakartoti, užbaigiant sluoksniavimą svogūnais. Sumaišyti medų, cukrų ir actą su vandeniu ir užpilti žuvį, po to įpilti aliejaus. Kepti orkaitėje (150 C). Kai patiekalas paraus, išimt iš orkaitės, leisti atšalti. Patiekti šiltą (skanu ir šaltas), puošti žaliomis daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą