2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Silkė su avokadų kepurėlėmis


Keturiems asmenims
  • 1 silkė
  • 2 virti vidutinio dydžio burokėliai
  • 1 citrina
  • 1 avokadas
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 0,5 šaukštelio prancūziškų garstyčių
  • 1 šaukštelis majonezo arba aliejaus
1. Silkę nulupti, išrinkti kaulus, supjaustyti plonomis juostelėmis.
2. Burokėliu nulupti, supjaustyti grežinėliais. Galima įpjauti per vidurį skersai ir įstrižai, kad neištekėtų citrinų sultys. Jų užlašinti ant kiekvieno grežinėlio.
3. Avokadą (geriausia pasirūpinti iš anksto, kad prinoktų ir būtų minštas) nulupti ir sutrinti dubenėlyje. Į trintą avokadą įlašinti citrinų sulčių, įdėti garstyčių ir įspausti česnako. Pagardinti majonezu arba aliejumi.
4. Ant burokėlio dėti silkės gabalėlius, o ant jos - kepurėlę avokado košelės.

Labai skanu, gražu ir paprasta!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą