Bendrai galioja 1:1 vandens ir ryžių santykis. Tačiau trumpieji ryžiai, išauginti Kalifornijoje, reikalauja šiek tiek daugiau vandens (+1/5 ar 1/4 puodelio).
Ryžių paruošimas:
- Pamatuoti ryžių kiekį.
- Plauti ryžius dideliame kiekyje vandens. Švelniai patrinti.
- Pašalinti sėlenas. Nupilti vandenį ir pakartoti plovimą 3 kartus, arba tol, kol vanduo pasidarys beveik skaidrus.
- Palikti ryžius 30 min. vasarą ir apie 1 val. žiemą, kad jie geriau pasisavintų drėgmę.
- Suberti ryžius į puodą ir įpilti atitinkamą kiekį vandens.

- Vidutinio kaitrumo ugnis, kol vanduo užvirs.
Virti ryžius ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie užvirs. Jei kiekis labai didelis - virti ant didelės ugnies. - Didelio stiprumo ugnis 1min. vandeniui užvirus.
Vandeniui pradėjus virti ugnį padidinti iki maksimumo ir taip virti 1 min. Jokiu būdu negalima atidengti dangčio, kad jis nešokinėtų reiktų prispausti sunkesniu daiktu. - Sumažinti ugnį 4-5 min.
Sumažiname ugnį iki mažos, bet ne mažiausios. - Ant mažiausios ugnies virti 10 min.
- Išjungt ugnį ir palaikyti dar 10 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą