2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

Teisingas ryžių paruošimas

Ryžiai virdami išbrinksta ir priauga apie 2-3k., priklausomai nuo ryžių rūšies.
Bendrai galioja 1:1 vandens ir ryžių santykis. Tačiau trumpieji ryžiai, išauginti Kalifornijoje, reikalauja šiek tiek daugiau vandens (+1/5 ar 1/4 puodelio).
Ryžių paruošimas:
  1. Pamatuoti ryžių kiekį.
  2. Plauti ryžius dideliame kiekyje vandens. Švelniai patrinti.
  3. Pašalinti sėlenas. Nupilti vandenį ir pakartoti plovimą 3 kartus, arba tol, kol vanduo pasidarys beveik skaidrus.
  4. Palikti ryžius 30 min. vasarą ir apie 1 val. žiemą, kad jie geriau pasisavintų drėgmę.
  5. Suberti ryžius į puodą ir įpilti atitinkamą kiekį vandens.
Virimas:
  • Vidutinio kaitrumo ugnis, kol vanduo užvirs.
    Virti ryžius ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie užvirs. Jei kiekis labai didelis - virti ant didelės ugnies.
  • Didelio stiprumo ugnis 1min. vandeniui užvirus.
    Vandeniui pradėjus virti ugnį padidinti iki maksimumo ir taip virti 1 min. Jokiu būdu negalima atidengti dangčio, kad jis nešokinėtų reiktų prispausti sunkesniu daiktu.
  • Sumažinti ugnį 4-5 min.
    Sumažiname ugnį iki mažos, bet ne mažiausios.
  • Ant mažiausios ugnies virti 10 min.
  • Išjungt ugnį ir palaikyti dar 10 min.
P.S. Japoniškų patiekalų ruošimui naudojame tik apvalius ryžius, o indiškų - basmati.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą