2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

Japoniškos agurkų salotos

  • Šviežias ilgas agurkas
  • Druska
  • Vanduo
  • Wakame žolė
  • Sezamų seklos
Padažui:
  • 2 v.š. sojos
  • 1 v.š. cukraus
  • 1,5 v.š. ryžių acto
  • 3-4 v.š. vandens
  • 1 a.š. dashi
 Agurką supjaustome labai plonais griežinėliais, pusvalandžiui dedame į pasūdytą vandenį, įdedame žiubsnelį wakame žolės. Pasiruošiame padažą: sumaišome soją, cukrų, ryžių actą, dashį ir vandenį. Nupilame nuo agurkų sūrymą ir užpilame padažu. Apibarstome sezamų sėklomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą