2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Obuolių pyragas

4-5 didelių obuolių
140 ml. aliejaus
125 g. cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau)
2 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių
190 g. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
Cinamono, cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui.

Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais.
Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu mikseriu.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuotos". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje ~30 min.

Rėmiausi PNŠ :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą